Volontiranje u zajednici u okviru projekta „Život pun mogućnosti“

U pazinskom Poludevnom boravku, koji djeluje u sklopu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre, a čiji rad sufinancira i naša općina, provodi se projekt „Život pun mogućnosti“. Projekt Udruga provodi od 01. prosinca 2015. godine u partnerstvu sa Centrom za inkluziju i podršku u zajednici iz Pule, Udrugom za promicanje stvaralaštva Art studio te Gradom Labinom. Cilj projekta je povećati kompetencije za tržište rada i zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama razvojem dnevnih radnih aktivnosti. Osim toga, projektom se nastoji povećati uključenost osoba s intelektualnim teškoćama u život zajednice razvojem programa volontiranja.

Ana Lakošeljac projekt će tako pamtiti po volontiranju u Udruzi za pomoć svim ranjenim i napuštenim životinjama „Happy End“, gdje je pomagala u šetnji pasa. U Društvo likovnih stvaratelja najviše se uključio Vjekoslav Močibob koji, osim što je asistent na likovnim radionicama, često dežura i na izložbama u likovnoj galeriji. U dijeljenju letaka za likovnu galeriju jednokratno su volontirale Sindi i Tina Lakošeljac. Tihomir Srblin, zajedno sa Vjekoslavom, volontira u Udruzi Hoću-Mogu. U navedenoj Udruzi oni pomažu u prilagođavanju radnih listića i školske lektire za djecu s teškoćama u razvoju, a uz to su poboljšali i svoje informatičko znanje. Tina Lakošeljac uspješno je položila higijenski minimum, koji joj je otvorio put za volontiranje u kuhinji Doma zdravlja u Pazinu.

Uz navedeno, korisnici Poludnevnog boravka uspješno su završili jednomjesečni Trening sucijalnih vještina te sudjelovali na 2. festivalu „Život pun mogućnosti“, koji se ove godine održao u Labinu. Sve ih jako veseli pomagati drugima i osjećati se korisnim u lokalnoj zajednici te su izrazili želju za volontiranjem i nakon završetka projekta krajem kolovoza ove godine. Vjerujemo kako će i ubuduće biti tako aktivno uključeni u lokalnu zajednicu.

VOLONTIRANJE1 VOLONTIRANJE2

VOLONTIRANJE3 VOLONTIRANJE4 VOLONTIRANJE5