Festival šuma i šumskih plodova – 19. studenog

Inovativni “Festival šuma i šumskih plodova” doživjet će u nedjelju 19. studenog svoje drugo izdanje na šumovitim proplancima sjevera Istre. Prvi “Festival šuma i šumskih plodova” bio je pravi hit za stanovništvo cijele Istre i susjedne Rijeke te je okupio mnogobrojne posjetitelje svih dobnih skupina i interesa.

Organizatori festivala Modelna šuma Istra, Općina Lanišće i partneri ( IPS, Sedma kuća…) ove godine festival sele u Brest – planinsko šumsko područje pod vrhom Žbevnice kako bi oživjeli šire područje Ćićarije.

Naš program nudi raznolike „šumske“ sadržaje za sve generacije, za planinare i rekreativce, za obitelji s djecom, zaljubljenike u prirodu i avanturiste koji su u potrazi za „drugačijim“ festivalom. Ovim događanjem promoviramo sve dobrobiti koje nam šume pružaju; ekološke, rekreativne, zdravstvene – što ćete doživjeti kroz vođene šetnje, šumsku kupku te kroz razne edukativne i kreativne radionice.

Predavači i voditelji radionica na našem festivalu su ; interpretatori prirodne baštine, ekolozi, permakulturni dizajneri, determinatori gljiva, iskusni planinari i edukatori.

Na Šumskom sajmu predstavljamo obrtnike, udruge i umjetnike čiji su proizvodi inspirirani šumom i nastali su iz šume pa zapravo kroz naš festivalski program povezujemo prirodu, ruralno nasljeđe, gastronomiju i umjetnost.

Svoju usmjerenost na zaštitu okoliša i prirode potvrđujemo kreiranjem personalizirane „festivalske čaše“ kojom nastojimo smanjiti otpad prilikom konzumacije pića za više od 90 %.

Ćićarija je u posljednjih 50 godina izgubila većinu svog stanovništva, a kako bi preokrenuli taj negativni trend, ovom manifestacijom donosimo inovativne sadržaje koji će oživiti ovaj kraj.

Festival šuma nastaje u sinergiji s lokalnom zajednicom Ćićarije i njezinim žiteljima koji su direkto uključeni u pripremu i program festivala.

Program preuzmite ovdje: Festiva Šuma – program.

Povežimo se sa sobom s drugima i sa šumom!